Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق مطالعات جدید محققان، بسیاری از افراد با دیدن نشانه‌های بیماری در بدن‌شان به جای مراجعه به پزشک، آن را گوگل می‌کنند؛ حال آنکه در دو سوم موارد گوگل اشتباه می‌کند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان استرالیایی اخیرا روی ۳۶ برند مختلف گوشی موبایل و همچنین کلیدواژه‌های مربوط به نشانه‌های بیماری توسط کاربران در گوگل مطالعه کرده و دریافته‌اند که این موتور جست‌وجو فقط ۳۶ درصد موارد نتایج درستی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و ۵۲ درصد موارد اطلاعات کاملا غلطی ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که به غیر از نتایج مربوط به تشخیص بیماری، فقط در ۴۹ درصد موارد توصیه‌ها و مراقبت‌های گوگل درست از آب درمی‌آید.
تخمین زده می‌شود که در هر دقیقه ۷۰ هزار نفر محتوای مرتبط با سلامتی را در گوگل جست‌وجو می‌کنند و جالب‌تر اینکه نزدیک به ۴۰ درصد این افراد را استرالیایی‌ها تشکیل می‌دهند. یعنی استرالیایی‌ها بیشتر از مردم کشور‌های دیگر به خوددرمانی تمایل دارند.
محققان می‌گویند: این یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد باید دقت بیشتری برای یافتن تشخیص بیماری‌شان در اینترنت حساسیت به خرج دهند. در حالی که استفاده از این ابزار‌ها ممکن است وسوسه‌انگیز باشد باید بدانند که در خوشبینانه‌ترین حالت، بیشتر اوقات نتایج این جست‌وجو‌ها غیرقابل اطمینان و در بدترین حالت خطرناک است.
اثر خود بیمار پنداری
به گفته محققان، ممکن است جست‌وجوی آنلاین علائم بیماری، احساس امنیت کاذب به کاربر بدهد.   آن‌ها می‌گویند: احتمالا همه کسانی که در گوگل به دنبال کشف بیماری خود هستند، به نوعی خودبیمار پنداری دارند و با مشاهده اولین علائم بیماری مثل سردرد خیلی سریع آن را جست‌وجو می‌کنند. اما واقعیت این است که باید از این وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها با احتیاط بیشتری استفاده کرد، زیرا آن‌ها تصویر کلی و درستی از شرایط جسمی کاربر ندارند. سابقه بیماری کاربر و نشانه‌های دیگر بیماری او را را نمی‌دانند.
آن‌ها می‌افزایند: اکثر افرادی که دانش سلامتی کمی دارند، فکر می‌کنند که توصیه پزشکی آنلاین دقیق است یا حتی تصور می‌کنند که وضعیت آن‌ها چندان هم جدی نیست.
محققان به این دسته از افراد که دائم عوارض بیماری خود را در فضای مجازی تطبیق می‌دهند، لقب خودبیمار پندار یا cyberchondria داده‌اند.
توصیه‌های پزشکی آنلاین
این تحقیق نشان می‌دهد که مشاوره تریاژ به صورت آنلاین، یعنی چه زمانی و کجا به فکر درمان باشیم، نتایج دقیق‌تری را نسبت به تشخیص بیماری ارائه می‌دهد. یعنی این ابزار معمولا در ۶۰ درصد موارد اورژانسی و ضروری، توصیه و راهکار‌های درمانی و پزشکی صحیحی ارائه می‌دهند، اما این مساله در مورد غیر اورژانسی به ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می‌یابد.
محققان می‌گویند: به طور کلی جست‌وجوی توصیه‌های پزشکی در اینترنت در شرایطی که کاربر برای محض اطمینان آن را سرچ می‌کند، از بعضی جهات خوب است، اما گاهی نیز منجر به سرسری گرفتن کاربر و عدم مراجعه وی به اورژانس می‌شود.
تعادل
به گفته محققان، وب‌سایت‌های پزشکی به هیچ عنوان جایگزین مراجعه به پزشک نیستند، اما اگر شخص پیش پزشک رفته باشد و بیماری‌اش را تشخیص داده باشد، می‌تواند اطلاعات خوبی را از این وب‌سایت‌ها دریافت کند.
آنها ‌می‌گویند: اخیرا شاهد بودیم که با شیوع ویروس کرونا، خود بیمار پندار‌ها با گوگل کردن راهکار‌های خوب و موثری را در این مورد دریافت کرده‌اند. به عنوان مثال، خدمات سلامتی ملی بریتانیا از این ابزار‌ها برای نظارت بر علائم و مکان‌های احتمالی «نقطه داغ» یا در واقع مراکز شیوع بیشتر کرونا استفاده می‌کند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گوگل توصیه های پزشکی جستجو در گوگل درصد موارد توصیه ها جست وجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۶۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تجهیزات پزشکی برای بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر یاسر جلیلی به خبرنگار ما گفت: یک دستگاه رادیولوژی سیار به مبلغ یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان، یک دستگاه کوتر اتاق عمل به مبلغ ۱۲۴ میلیون تومان، یک دستگاه مانیتور سانترال بخش در شرف افتتاح استروک به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان و همچنین ۴ دستگاه ساکشن پرتابل و ۲ دستگاه الکتروشوک قلبی به ارزش تقریبی ۵۲۵ میلیون تومان برای تجهیز بیمارستان ۲۲ بهمن خریداری شده است.

وی افزود: علاوه بر مسجدسلیمان با توجه به حجم مراجعه بیماران شهر‌های همجوار به این بیمارستان خرید این تجهیزات خدمات رسانی را نیز شتاب می‌بخشد.

دکتر جلیلی در پایان از همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین مسئولان وزارت بهداشت جهت همکاری در خرید این تجهیزات تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • «برنامه بی‌واسطه» دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به تصویر کشید
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • خرید تجهیزات پزشکی برای بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان
  • انتقاد از تبلیغ دروغ دانشگاه آزاد؛ مدارک دوره‌های کوتاه مدت فیزیوتراپی قانونی نیست
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی